Vi använder webbkakor för att viss nödvändig funktionalitet på webbplatsen ska fungera för att ge dig en förbättrad upplevelse. Dessutom kan vi med ditt godkännande för analyskakor sammanställa statistik för att förbättra webbplatsen.
På njurmottagningen (fd. medicinmottagning 3) utreds och kontrolleras patienter med akuta och kroniska njursjukdomar samt även njurtransplanterade patienter och njurdonatorer.
Här kan du beställa kopior ur din journal vid medicinska kliniken på USÖ.
Du kommer att få ett svar inom 2 arbetsdagar.
Om du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster med e-legitimation kan du även använda e-tjänsten Journalen. Där kan du läsa delar av din journal.
Om du vill hämta journalkopiorna på mottagningen ska du kunna legitimera dig. De nio första kopiorna är kostnadsfria. Den tionde kopian kostar 50 kr och därefter 2 kr styck.
Inloggningen är personlig. Du kan bara utföra ärenden som rör din egen person eller där du agerar som ombud. Om du är under 13 kan även dina vårdnadshavare läsa och sköta ärenden åt dig.
För önskemål om besök ber vi dig fylla i detta formulär.
När vi bedömt din vårdbegäran kommer du att informeras om var du ska söka vård. Om du inte fått besked inom 14 dagar så hör av dig till den mottagning där du sökt vård.
Inskickande av detta formulär innebär att vi får ta del av journalhandlingar från andra vårdgivare.
Inloggningen är personligt. Du kan bara utföra ärenden som gäller din egen person eller där du agerar som ombud. Om du är under 13 år kan även dina vårdnadshavare läsa och sköta ärenden för dig.
Här kan du skicka en förfrågan om att förnya hjälpmedel som du tidigare har fått hos oss.
Dina hjälpmedel expedieras inom 2 arbetsdagar.
Du kan ange högst fyra hjälpmedel per formulär. Behöver du förnya fler hjälpmedel gör du en ny beställning på samma sätt.
Kostnaden för att förnya hjälpmedel kan du läsa mer om här, den eventuella kostnaden faktureras. Kostnadsfri förnyelse av hjälpmedel gäller vid frikort för sjukvård, för ungdomar under 20 år, samt den som omfattas av smittskyddslagen.
Glöm inte ange frikortsnummer och giltighetstid om du har frikort för sjukvård.
Här kan du skicka en förfrågan om att förnya recept som du tidigare har fått utskrivet på mottagningen. Skicka alltid din förfrågan i god tid så undviker du att bli utan medicin. Du kan själv se dina aktuella och tidigare recept via e-tjänsten läkemedelskollen.
Kostnaden för att förnya recept kan du läsa mer om här. Du kommer att få en faktura på avgiften. Om du har ett giltigt frikort för sjukvård kostar inte receptförnyelsen något.
Ditt ärende kommer att läsas av en sjuksköterska/medicinsk vårdadministratör som lämnar det vidare till den vårdgivare som förnyar ditt recept. Din receptförfrågan antecknas i din patientjournal.
Inloggningen är personlig. Du kan bara utföra ärenden som rör din egen person eller där du agerar som ombud. Om du är under 13 år kan även dina vårdnadshavare läsa och sköta ärenden åt dig.
Här kan du som är patient lämna ett meddelande/ställa en fråga till oss forskningssjuksköterskor på njurmedicin USÖ.
Observera att detta inte gäller vid akuta sjukdomar eller besvär. Vid akuta tillstånd ring 1177. Vid livshotande tillstånd ring 112.
Inloggningen är personlig. Du kan bara utföra ärenden som rör din egen person eller där du agerar som ombud. Om du är under 13 år kan även dina vårdnadshavare läsa och sköta ärenden åt dig.
Här kan du som är patient lämna ett meddelande/ställa en fråga till oss på njurmottagningen/medicinmottagning 3.
Med anledning av Coronavirus, Covid-19 Om du har ett planerat besök och har symtom på luftvägsinfektion Kan ditt besök vänta, avboka ditt besök. Om ditt besök inte kan vänta, ring till din vårdmottagning och rådgör. Avgift för sent återbud debiteras inte tillsvidare. Vi ber närstående att vänta utanför För att minska risken för smitta ser vi helst att du kommer ensam till besöket. Undantag kan göras för närstående som är med för att hjälpa dig som patient. Information till allmänheten om coronaviruset och covid-19 från Smittskyddsenheten Örebro län Här hittar du information om när du ska misstänka covid-19, vart du kan vända dig om du har frågor, myndigheternas reserekommendationer med mera
Beskriv ditt ärende/fråga kortfattat.
Observera att detta inte gäller akuta sjukdomar eller besvär. Vid akuta tillstånd, ring 1177. Vid livshotande tillstånd, ring 112.
Du kommer att få svar inom 2 arbetsdagar
Normalt sett sjukskrivs inte friska personer. Det är dock viktigt att tänka på vad du själv kan göra för att skydda dig från smitta. Personer som har arbeten som innebär många personkontakter bör ha en dialog med sin arbetsgivare om andra tillfälliga arbetsuppgifter och omplacering i verksamheten för att minska risken för smitta.
Här kan du omboka och avboka en besökstid du fått vid endokrinologi- och diabetesmottagningen (medicinmottagning 1), hematologmottagningen (medicinmottagning 2), njurmottagningen (medicinmottagning 3) samt mag-tarm- och levermottagningen (medicinmottagning 4).
Besöksadress
Södra Grev Rosengatan 18 B, Örebro.
Entré M, vån 3, hiss M3
För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den.
Om du inte har en remiss kan du göra en egen vårdbegäran. Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post.
PD-mottagningen är en öppenvårdsverksamhet som är knuten till njurmottagningen (fd. medicinmottagning 3). Här sköts patienter som har peritonealdialys/påsdialys. Påsdialys är en dialysform där man använder bukhinnan som ett reningsfilter.
Mobiltelefon är tillåtet på mottagningen, dock bör hänsyn tas till medpatienter.
Tänk på att ha med godkänd legitimation och din läkemedelslista när du besöker oss!
Du blir kallad för besök till läkare, sjuksköterska, dietist eller kurator.
Medicinmottagning 1, 2 och 3 har en gemensam kassa på våningsplan 2 i M-huset. Där blir du registrerad att du kommit och blir hänvisad till rätt väntrum. Före besöket ska betalning ske på medicinmottagning 1, våningsplan 2, M-huset.
När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.
Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden.
Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter.