Vi använder webbkakor för att viss nödvändig funktionalitet på webbplatsen ska fungera för att ge dig en förbättrad upplevelse. Dessutom kan vi med ditt godkännande för analyskakor sammanställa statistik för att förbättra webbplatsen.
Endokrinologi- och diabetesmottagningen (fd medicinmottagning 1) utreder och kontrollerar patienter med hormonsjukdomar, så kallade endokrina sjukdomar. Vi tar hand om personer med diabetes, benskörhet och sjukdomar i sköldkörteln, hypofys och binjurar.
Du kommer att träffa läkare och diabetessjuksköterska. Besöksintervallerna är individuella men utan speciell prioritet är det oftast fyra till sex månader. Det finns även möjlighet att träffa dietist, kurator och fotterapeut.
Här kan du omboka och avboka en tid du fått för besök vid endokrinologi- och diabetesmottagningen/medicinmottagning 1. Om du ska lämna prover inför besöket, tänk på att du ska hinna med det, se kallelse. Om du som patient behöver tolk vid besöket, tänk på att vara ute i god tid med din ombokning.
Kan du inte komma på ditt bokade besök, be istället om ett telefonbesök eller ett digitalt vårdmöte. Meddela oss så kontaktar vi dig enligt ditt önskemål.
Här kan du av- eller omboka din tid fram till 24 timmar innan det planerade besöket. Behöver du av- eller omboka tiden mindre än 24 timmar innan besöket måste du kontakta mottagningen på annat sätt, via telefon (019-6021475) eller via e-tjänsten ”Av/omboka tid”. När du av- eller ombokar tiden mindre än 24 timmar innan eller uteblir debiteras du en uteblivandeavgift. Läs om gällande besöksavgifter här.
Omboka gärna tiden istället för att avboka den. Om det inte finns någon tid att boka om till så kontakta oss på telefon 019-6021475.
Vissa typer av besök kan inte ombokas eller avbokas här. Du som har två eller fler besök bokade i följd kan inte omboka ditt besök här. Du måste istället kontakta oss via telefon.
Tänk på att när du avbokar eller ombokar din tid kan det dröja upp till två månader innan vi har möjlighet att erbjuda dig en ny tid. När du avbokar eller uteblir en andra gång kallas du inte på nytt, du får själv höra av dig för att boka en ny tid.
Här kan du Om- /Avboka din tid på Endokrinologi- och Diabetesmottagningen USÖ.
Kan du inte komma på ditt bokade besök, be istället om ett telefonbesök eller ett digitalt vårdmöte. Meddela oss så kontaktar vi dig enligt ditt önskemål.
Om du Om- eller Avbokar mindre än 24 timmar innan besöket eller uteblir debiteras du en uteblivandeavgift. Läs om gällande besöksavgifter här.
Du får bekräftelse på Om- eller Avbokningen via din inloggning i 1177 Vårdguidens e-tjänster inom 2 arbetsdagar.
Här kan du beställa kopior ur din journal vid medicinska kliniken på USÖ.
Du kommer att få ett svar inom 2 arbetsdagar.
Om du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster med e-legitimation kan du även använda e-tjänsten Journalen. Där kan du läsa delar av din journal.
Om du vill hämta journalkopiorna på mottagningen ska du kunna legitimera dig.
De nio första kopiorna är kostnadsfria. Den tionde kopian kostar 50 kr och därefter 2 kr styck.
Inloggningen är personlig. Du kan bara utföra ärenden som rör din egen person eller där du agerar som ombud. Om du är under 13 år kan även dina vårdnadshavare läsa och sköta ärenden åt dig.
Du kommer att få svar inom 2 arbetsdagar via din inloggning i 1177 Vårdguidens e-tjänster.
Om tiden inte passar dig måste du själv avboka senast 24 timmar innan annars debiteras du för uteblivet besök.
Ta med legitimation och eventuellt frikort.
OBS! Här kan du inte få hjälp med akuta ärenden. Vid akuta ärenden ring din mottagning på telefonnummer 019-602 12 92 eller Sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.
Inloggningen är personlig. Du kan bara utföra ärenden som rör din egen person.
I Region Örebro använder vi analysverktyget Glooko som är ett molnbaserat verktyg för diabetestekniska hjälpmedel. Vi informerar dig här om möjligheten att som patient skapa ett konto i Glooko.
Det är valfritt att skapa ett konto i Glooko. Skapar du ett konto så anger du endast de uppgifter som är nödvändiga för skapande av konto. Nödvändiga uppgifter är för- och efternamn samt födelsedata (åååå-mm-dd).
Du som patient kan välja att dela dina data med din vårdenhet i Region Örebro med hjälp av en proconnect-kod. I detta fall behöver du även ange din mailadress. Det gör att vårdgivare på din enhet får tillgång till dina data vid besök men även vid distanskontakt.
Läs noga Glookos sekretesspolicy innan du samtycker till deras behandling av personuppgifter och skapar ett konto.
Du som patient kan själv välja att avaktivera dina uppgifter/ditt konto genom att sluta dela dina data med vården genom att ta bort din proconnect-kod, eller avsluta ditt konto helt. Det är lämpligt att göra det om du som patienten önskar det, om du flyttar till annan region eller när du är färdigbehandlad (tex efter graviditet).
För önskemål om besök ber vi dig fylla i detta formulär. När vi bedömt din vårdbegäran kommer du att informeras om var du ska söka vård.
Om du inte fått besked inom 14 dagar så hör av dig till den mottagning där du sökt vård.
Inskickande av detta formulär innebär att vi får ta del av journalhandlingar från andra vårdgivare.
Inloggningen är personlig. Du kan bara utföra ärenden som gäller din egen person eller där du agerar som ombud. Om du är under 13 år kan även dina vårdnadshavare läsa och sköta ärenden för dig.
Här kan du skicka ett ärende om att förnya hjälpmedel tex kanyler, teststickor och lancetter, insulinpumpmaterial som du tidigare fått utskrivet av oss.
Innan du begär förnyelse, kontrollera om du har uttag kvar via 1177, Mina sidor, Läkemedelstjänster.
Här kan du skicka en förfrågan om att förnya recept som du tidigare har fått utskrivet på mottagningen. Skicka alltid din förfrågan i god tid så undviker du att bli utan medicin. Du kan själv se dina aktuella och tidigare recept via e-tjänsten läkemedelskollen.
Kostnaden för att förnya recept kan du läsa mer om här. Du kommer att få en faktura på avgiften. Om du har ett giltigt frikort för sjukvård kostar inte receptförnyelsen något.
Ditt ärende kommer att läsas av en sjuksköterska/medicinsk vårdadministratör som lämnar det vidare till den vårdgivare som förnyar ditt recept. Din receptförfrågan antecknas i din patientjournal.
Inloggningen är personlig. Du kan bara utföra ärenden som rör din egen person eller där du agerar som ombud. Om du är under 13 år kan även dina vårdnadshavare läsa och sköta ärenden åt dig.
Fyll gärna i det här formuläret inför ditt första besök på Diabetesmottagningen, USÖ.
Kontrollera att dina kontaktuppgifter är rätt ifyllda så du får ett meddelande via sms eller e-post när du fått ett svar.
Inloggningen är personlig. Du kan bara utföra ärenden som gäller din egen person eller där du agerar som ombud. Om du är under 13 år kan även dina vårdnadshavare läsa och sköta ärenden för dig.
Här kan du som har en pågående vårdkontakt hos oss lämna ett ärende gällande din endokrina sjukdom.
Observera att detta inte gäller akuta sjukdomar eller besvär.
Vid akuta tillstånd, ring 1177 och vid livshotande tillstånd, ring 112.
Vid generella besvär, ej relaterad till din endokrina sjukdom, hänvisar vi till din vårdcentral. De gör utredningar och remitterar dig vidare till rätt instans vid behov.
Beskriv ditt ärende kortfattat.
Ditt ärende kommer hanteras inom 2 arbetsdagar.
För förnyelser, använd respektive ärendemall som passar ditt behov, dvs gå tillbaka till startsidan och välj rätt mall.
Här kan du omboka och avboka en besökstid du fått vid endokrinologi- och diabetesmottagningen (medicinmottagning 1), hematologmottagningen (medicinmottagning 2), njurmottagningen (medicinmottagning 3) samt mag-tarm- och levermottagningen (medicinmottagning 4).
Besöksadress
Södra Grevrosengatan, Örebro.
Entré M, hiss M3, våning 2
Välkommen att boka tid för ett digitalt möte. Du träffar någon av våra diabetessjuksköterskor på endokrinologi- och diabetesmottagningen (fd. medicinmottagning 1), mötet är 10 minuter långt.
Endokrinologi- och diabetesmottagningen heter fortfarande Medicinmottagning i appen.
För att få komma till mottagningen behöver du först få en bedömning från exempelvis din läkare på vårdcentralen. Hen skickar sedan remissen till oss och du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den.
Om du inte har en remiss kan du göra en egen vårdbegäran. Egen vårdbegäran gör du via vår e-tjänst. Du kan även fylla i en blankett och skicka per post.
Medicinmottagning 1, 2 och 3 har en gemensam kassa på våningsplan 2 i M-huset. Där blir du registrerad att du kommit och blir hänvisad till rätt väntrum.
Vid alla besök registreras värden i Nationella Diabetesregistret (NDR). Vi använder Diasend, som är ett system där du laddar ner värden från din blodsockermätare och/eller insulinpump.
Anmäl dig när du kommer hit
När du kommer till oss för ditt besök kan du antingen anmäla dig i självincheckningsdisk eller i reception/kassa. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.
Har du frågor om din medicinering eller behandling ska du kontakta din mottagning. Det kan du göra genom mottagningens e-tjänster eller genom att ringa på telefontiden.
Observera att du inte ska mejla frågor om din behandling eftersom det handlar om känsliga och sekretessbelagda uppgifter! Genom att använda e-tjänsten Kontakta oss skyddas dina uppgifter.